Canvas-guider (Norwegian)Administrator Guiden Roller og tillatelserHvordan stiller jeg inn tillatelser for en rolle på kontonivå?

Hvordan stiller jeg inn tillatelser for en rolle på kontonivå?

Etter at du har opprettet en rolle på kontonivå, kan du gå igjennom standard sett med tillatelser for hver rolle med kontonivå. Tillatelser gir eller nekter tilgang til bestemte funksjoner innen en konto eller emne og brukes for alle brukere som er gitt en bestemt rolle med kontonivå. Lær hvordan man legger til en administrativ bruker til kontoen.

Avhengig av rollen, kan du ønske å oppheve standarden til å opprette egendefinerte tillatelser.

For å lære mer om konto-tillatelser, se Canvas tillatelser PDF.

Merknader:

  • Noen tillatelser er muligens ikke tilgjengelig for underkontoer. For å lære mer om tillatelser og begrensninger til under-kontoer, vis Sammenligning av kontoer og underkonto PDF.
  • Når du endrer en tillatelse, kan det noen ganger ta 30 minutter eller lenger før den tillatelsen trer i kraft. Hvis de forventede endringene ikke vises umiddelbart, kan du prøve igjen etter at det har gått litt tid.

Åpen konto

Åpen konto

I global navigering, klikk Admin-linken [1], og klikk på navnet til kontoen [2]

Åpne tillatelser

Klikk på lenken tillatelser

I Kontonavigering, klikk på lenken « Tillatelser » (Permissions).

Åpne kontoroller

Åpne kontoroller

Klikk på fanen « Kontoroller » (Account Roles).

Administrer tillatelser

For å oppheve alle tillatelser, lokaliser navnet til brukerrollen [1]. Klikk på ikonet ved siden av navnet på en tillatelse [2]. I menyen tillatelser [3], er eksisterende tillatelse indikert med en avmerking.

Velg den nye tillatelse-status ved å klikke på en av valgene for tillatelse: Aktiver eller deaktiver Når du har aktivert eller deaktivert tillatelsen, kan du velge å låse tillatelsesstatusen. Klikk på alternativet Lås for å låse tillatelsesstatusen [4]. Skjulte valg hindrer innstillingene fra å bli endret av underkonto-admins i lavere kontoer. Den nye tillatelse-statusen blir lagret automatisk.

Merknad: Vises ikke ikonet for tillatelse som ugjennomskinnelig, kan du ikke endre tillatelsen [5].

Vis grupperte tillatelser

Noen tillatelser kan ikke grupperes for å gi større detaljnivå og kontroll over tillatelser.

Grupperte tillatelser oppfører de grupperte tillatelsene under navnet på den grupperte tillatelsen [1].

For å utvide grupperte tillatelser, klikk på utvid-ikonet [2].

Administrer grupperte tillatelser

Du kan administrere hver detaljerte tillatelse i gruppen med de tilhørende avmerkingsboksene. For å aktivere eller deaktivere en detaljert tillatelse, merk av i avmerkingsboksen [1]. En avmerket boks indikerer at tillatelsen er aktivert [2]. En boks som ikke er avmerket, indikerer at tillatelsen er deaktivert [3].

Hvis alle tillatelser er aktivert for en brukerrolle, viser tillatelsesgruppen en avmerking [4].

Hvis alle tillatelser er aktivert for en brukerrolle, viser tillatelsesgruppen en avmerking [5].

Hvis alle tillatelser er deaktivert for en brukerrolle, viser tillatelsesgruppen et X-ikon [6].

Se brukerrolle tillatelser

For å se tillatelser for en bestemt rolle, klikk på rollenavnet [1].

På sidelinjen kan du se rollenavnet [2], tid eller dato som tillatelsen for sist brukerrollen ble endret [3] og brukers tildelte og ikke tildelte tillatelser [4].

Administrer brukerrolle tillatelser

Administrer brukerrolle tillatelser

For å administrere bruker-tillatelse fra sidelinjen, klikk på ikonet ved siden av navnet til en tillatelse [1]. I menyen tillatelser [], er eksisterende tillatelse indikert med en avmerking.

Velg den nye tillatelse-status ved å klikke på en av valgene for tillatelse: Aktiver eller deaktiver Når du har aktivert eller deaktivert tillatelsen, kan du velge å låse tillatelsesstatusen. Klikk på alternativet Lås for å låse tillatelsesstatusen [3]. Skjulte valg hindrer innstillingene fra å bli endret av underkonto-admins i lavere kontoer. Den nye tillatelse-statusen blir lagret automatisk.

Merknad: Vises ikke ikonet for tillatelse som ugjennomskinnelig, kan du ikke endre tillatelsen [4].

Rediger brukerrolle

Rediger brukerrolle

For å endre navn på brukerrollen, klikk på ikonet « Rediger » (Edit) [1]. Rediger navnet på brukerrollen [2], klikk deretter på pilen « Tilbake » (Back) [3].

Slett brukerrolle

Rediger brukerrolle

For å slette en brukerrolle, klikk på ikonet « slett » (Delete) [1]. Gå over advarselen om brukerroller—alle brukere med rollen du sletter vil beholde nåværende tillatelser, men ingen nye brukere kan opprettes med brukerrollen.

Å slette en brukerrolle kan ikke være ugjort.

For å bekrefte slettingen av brukerrollen, klikk på tasten OK.